Kwaliteit

Bij Nieuwstraten werken vakmensen die begaan zijn met hun werk en waar kwaliteit voorop staat! Het meten van de producten gebeurt zowel tijdens de productie door de vakmensen zelf en een collega en tot slot door onze ervaren controleur in de geconditioneerde meetkamer.

Wij zijn al sinds 1994 in het bezit van het NEN-EN ISO 9001 certificaat wat inhoudt dat we de 7 basisprincipes van kwaliteitsmanagement onder controle hebben; klantgerichtheid, leiderschap, betrokkenheid van personen, procesgerichte aanpak, verbetering, besluitvorming en relatiebeheer.


Ons systeem van integrale kwaliteitszorg is onder meer gericht op:

  • het voldoen aan de eisen die aan de producten en diensten worden gesteld
  • het nakomen van de overeengekomen levertijden
  • het aanbieden van een zo gunstig mogelijke prijs

Meetkamer

Nieuwstraten is in het bezit van een geklimatiseerde meetkamer zodat producten onder geconditioneerde omstandigheden gemeten kunnen worden. Hiermee wordt de kans op meetafwijkingen door temperatuurschommelingen geminimaliseerd. Naast de gebruikelijke gekalibreerde meetmiddelen zoals schuifmaten, schroefmaten, eindmaten en kalibers hebben we ook de beschikking over verschillende meetmachines, waaronder een profielprojector, een IDMS, een coördinaten meetmachine en een hoogtemeter.

Image Dimension Measurement System

Keyence IM 7030T

De Keyence IM 7030T is een digitale profielprojector die door zijn complexe software honderden nauwkeurige metingen binnen enkele seconden kan uitvoering. Met behulp van dit apparaat kan eenvoudig, de breedte, hoogte en radius van producten gemeten worden zonder dat een medewerker enige invloed op de meting heeft, wat de betrouwbaarheid van de meting verhoogd. Dit te samen zorgt ervoor dat tussentijdse en eindcontroles snel en betrouwbaar uitgevoerd kunnen worden tot een nauwkeurigheid van 5 µm.

3D coördinaten meetmachine (CMM)

Mitutoyo M544

De Mitutoyo M544 is een handbediende coördinaatmeetsysteem (CMM) met luchtlagering waarmee producten eenvoudig driedimensionaal kunnen worden gemeten. Door de meetoppervlakte van 500x400mm kunnen eenvoudig grote producten of meerdere kleine producten gemeten worden. Deze machine wordt drie jaarlijks gekeurd en heeft een nauwkeurigheid tot <5 µm.

Profielprojector

Starret HB350

De Starret HB350, is een profielprojector die naast eenvoudig te gebruiken ook zeer betrouwbaar is. Met behulp van onze profielprojecten kunnen we eenvoudig, lengte, breedte, hoeken en diameters meten. Onze profielprojector vergroot het object op het scherm tot 100x waardoor afwijkingen eenvoudig te meten of te constateren zijn.

Hoogtemeter

Mitutoyo LH-600E

De Mitutoyo LH-600E is een nauwkeurig pneumatisch aangedreven 2D meetsysteem met een slag van 600mm en meetnauwkeurigheid van vlak 4 µm en rond 1 µm waarmee eenvoudig gaten of schachten gemeten kunnen worden.

DRAAIEN

DRAAIEN

DRAAIEN

DRAAIEN